Всички сайтове за запознанства крият опасности!

Въпреки удоволствието и ползите, които може да ни предоставят някои сайтове за запознанства, в тях се крият и много опасности. Препоръчваме тази статия както на регистрираните в такива, така и на всички родители, чиито деца вероятно се подвизават из тях.

Несъмнено най-голямата опасност, която носят не само сайтовете за запознанства, а и интернет като цяло са педофилите. За тях виртуалното пространство е идеалното място. Там могат да избират между милиони жертви, да ги проучват, да ги манипулират, да събират информация за тях, с която да ги изнудват. Ако попитате някой администратор на български сайт, ще ви отговори, че не спират да се борят с тях. Профилите им се трият постоянно, но те си правят нови. Докладват се на полицията, но обикновено се измъкват безнаказано. Дълг на всеки родител е да запознае детето си с наличието на тези хора и да ги посъветва как да се предпазват от тях. Много хора предпочитат просто да забранят на децата си да се регистрират в сайтове за запознанства, но по този начин просто карат децата си да крият от тях. Получава се така, че дори и детето да бъде жертва в даден момент, то няма как да сподели с родителите си защото се страхува от тях. Бъдете приятели с децата си, за да ви споделят и да ви вярват.

Друга неприятност, която може да ви споходи е да попаднете на изнудвач. Ако сте качили провокативни снимки, може да попаднете на човек, който да ги използва срещу вас като ви злепостави пред близките ви, на работното място или в училище. Има случаи когато някоя обвързана жена се регистрира в сайтове за запознанства, просто за да убие скуката, без сериозни намерения. Тези жени обикновено крият от половинката си, че се подвизават из подобни сайтове. Те са лесна мишена за изнудване. Звучи малко фантастично, но тези неща се случват всеки ден и е хубаво да внимавате.

Нещо, за което едва ли се сещате е пристрастяването, до което водят тези сайтове. Винаги трябва да имате мярка и да не позволявате виртуалният ви живот да замести реалния. Някои хора прекарват по цял ден онлайн, което е пагубно за социалния им живот. Ако усетите, че повечето ви социални контакти са в интернет, то е време да вземете мерки. Най-лесния начин е просто да изтриете профила си. Ако след това започне да ви липсва, значи сте взели правилното решение.

Влюбването в човек, когото все още не сте виждали на живо е нещо, напълно възможно. Не си мислете, че сте застраховани. Няма нужда да обясняваме, че това е доста глупаво. Все пак целта на регистрацията в сайтове за запознанства е да намерим човек, с когото да пренесем запознанството в реалния живот и то евентуално да прерасне в нещо повече. Ако правим нещата по обратния ред, то най-вероятно резултата ще е разочароващ.

Друга опасност, която ви дебне са измамниците и престъпниците. Полето на подобни хора отдавна се е разширило и до интернет пространството. Внимавайте и не се доверявайте на сладки предложения. Ако нещо звучи прекалено хубаво, за да е истина, по-добре стойте на далеч. В България има много случаи на хора измамени именно след запознанство в интернет. Да не говорим за грабежите, изнасилванията и други видове актове на насилие, които могат да ви споходят при евентуална среща с човек, когото не познавате. Бъдете предпазливи, не се доверявайте напълно, срещайте се на оживени места и винаги предупреждавайте някой близък къде отивате и кога се очаква да се върнете. Това се отнася и за мъжката страна на читателите ни. Може да си мислите, че ви чака наточена мадама, но да ви посрещне космат ревнив съпруг с пистолет. Пазете се!


Сайта използва бисквитки. Виж подробности