Има ли истинска любов в сайтовете за запознанства?

Често хората си задават въпроса дали има истинска любов в сайтовете за запознанства. Защо не? Много двойки са доказателство за това. Сигурно е, че всеки от вас има познат човек, близък или дори роднина намерил любовта в интернет пространството. Повечето хора, посещават подобни сайтове точно с тази цел. С надеждата да срещнат любовта. В днешно време виртуалното пространство е едно от най-предпочитаните места за откриване на подходящата половинка.

Според едно скорошно българско проучване 40% от хората я търсят именно онлайн. Това никак не е случайно. В мрежата е много по-лесно да водим спокоен разговор и да спрем, когато преценим, че събеседника ни не е подходящ за нас. Съгласете се, че на обикновена среща е трудно да станем и да си тръгнем ако вече не ни е интересно или сме разбрали, че човека срещу нас не ни привлича.

Регистрирайки се в сайтове за запознанства си спестяваме много време, което иначе бихме похабили с неподходящия партньор в безсмислени разговори от неудобство. Не са редки и случаите, когато хората се влюбват един в друг преди още да са се видели на живо, макар това да не е много разумно. Тук човек много по-лесно може да разгърне себе си и своите качества без да се притеснява от неудобните погледи и реакции на човека отсреща. Тук липсва потискащото сконфузно мълчание и напрежението от него. Имаме повече време да размишляваме над отговорите и въпросите, които задаваме. Това е страхотно предимство пред живите срещи.

В крайна сметка не е за учудване, че много хора откриват любовта във виртуална среда. Просто дали запознанството се е случило в даден сайт, в някой клуб или дискотека, няма никакво значение. Важното е, че всяко едно от тях може да ни накара да се влюбим стига да попаднем на подходящия партньор. Не се страхувайте да търсите любовта, та било то и в сайтове за запознанства, защото всяка любов си има своето очарование.


Сайта използва бисквитки. Виж подробности