Социалните мрежи като средство за запознанства

Всички знаем, че появата на социалните мрежи предизвика истинска революция в общуването между хората. За добро или лошо реалните срещи и контакти все повече отстъпват място на стоенето с часове пред чата на фейсбук, туитър, гугъл плюс, вконтакте и други. Нормално е тази промяна в социалните контакти да се отрази и на начина, по който хората търсят и срещат своите евентуални половинки. Все по-често започваме да чуваме за хора намерили любовта след случайно запознанство във фейсбук. Поради тази причина се забелязва и тенденцията сайтовете за запознанства да стават все по-малко посещавани за сметка на социалните мрежи, които комбинират възможността да контактуваме със своите близки и приятели, като едновременно често ни срещат и с интересни непознати. Използването на такъв тип мрежи като средство за запознанства има както своите предимства така и недостатъци, на които ще обърнем внимание в тази статия.

Най-голямото предимство на тези сайтове пред сайтовете за запознанства е обилното количество информация, които ни предоставят за даден човек. За никой не е тайна, че тази информация постоянно се използва с различни цели. Например от журналисти, опитващи да научат някоя пикантност за дадена звезда, от работодатели проучващи своите работници, както разбира се и от откровени клюкари, завистливци и интриганти. След всички изредени користни цели защо поне вие да не я използвате добронамерено в името на любовта? Разглеждайки нечий профил можете да разберете какви са неговите предпочитания, къде работи или учи, какви мъже или жени го привличат, домошар ли е или човек на живота, има ли достатъчно приятели или е самотник, както и много други неща. Всичко това може да бъде повод за разговор между вас, както и помощ в преценката ви дали изобщо сте един за друг.

Освен предимства социалните мрежи имат и недостатъци когато търсим запознанства. Докато целта на всички сайтове за запознанства е ясна, то при социалните мрежи не е така. Голяма степен от хората там са обвързани и общуването с непознати за тях е по-скоро нежелано отколкото нещо вълнуващо. Дори и да не са обвързани може просто да не търсят връзка на този етап или пък да не желаят да намират половинката си в интернет. Всичко това ще намали шансовете ви значително, но не се отчайвайте. Просто не бъдете нагли и не досаждайте на хората, които не търсят вашата компания.

Друг основен недостатък на социалните мрежи е почти пълната липса на анонимност. Новите ви приятелства и любовните ви терзания могат да бъдат забелязани от хора, чието достояние не желаете да стават. Задълбоченото общуване между двама души лесно се забелязва от страни и често става обект на клюки, интриги и вмешателства в отношенията ви. Докато в сайтовете за запознанства почти никой не ви познава, то тук всичко се случва пред очите на приятели, колеги, комшии и роднини.

Има много начина да завържете запознанство в социалните мрежи. Често се среща двама души да започнат непринуден разговор чрез коментарите към някое събитие и в последствие той да прерасне в интересно запознанство. Някои просто харесват нечия снимка и му изпращат закачливо съобщение. Други предпочитат да изпратят покана за приятелство като се преструват, че са търсили друг човек със същото име. Трети се чудят кого да „Сръчкат". Какъвто и подход да изберете, ние ви пожелаваме успех!


Сайта използва бисквитки. Виж подробности