Фейсбук запознанства

Facebook заема все по-голяма част от общуването между хората. Те предпочитат да висят там по цял ден, вместо да излязат и да се срещнат на живо. За добро или за лошо, приятните разговори очи в очи, все повече отстъпват място пред чатовете и социалните мрежи. Естествено е нормално покрай това ежедневно общуване, да се появяват и множество фейсбук запознанства. Понякога те прерастват и в срещи на живо, в дългогодишни приятелства, а дори и в страстни връзки.

Във фейса има дори създадени групи за хора търсещи запознанства, но за съжаление участниците в тях са прекалено малко. Лично аз не виждам голяма полза от тези групи. Така или иначе, можете да пишете на някого и без той да членува в определена група. Ако търсите общност от хора, които целенасочено се стремят към запознанство, тогава по-удачния избор си остават сайтовете за запознанства. Все пак ще изредя няколко български групи за фейсбук запознанства:

Ако не се ограничавате само с хората в тези групи, имате много по-голям шанс за успех, тъй-като можете да избирате между милиони хора.

Фейсбук запознанствата имат, както плюсове така и минуси. Несъмнено най-големия плюс е множеството хора, сред които можем да избираме. За един ден можем да пишем на толкова хора, колкото не можем да заприказваме на живо дори за цял месец. Друго голямо предимство е информацията, която можем да получим за даден човек, още преди да сме се сприятелили. Можем да разберем интересите му, навиците му, приятелите му и много друго. Всичко това ни помага да преценим предварително дали този човек е подходящ за нас и има ли изобщо смисъл да хабим време и усилия с него. Предварителната информация ни дава и възможността да водим много по-интригуващ разговор с даден човек, вместо да се чудим за какво да си говорим.

Като основен минус при запознанствата във фейсбук можем да посочим липсата на анонимност. Много по-лесно бихме скрили с кого общуваме ако се намираме в някой сайт за запознанства, но тук всичко е видимо за най-близките ни. Някои хора, особено жените не желаят да правят флиртовете си достояния на всички свои приятели и роднини, затова се придържайте към личните съобщения и не бързайте с картичките и закачките по хорските стени или с прекалено дръзките коментари под техните снимки.

Друг минус на facebook запознанствата е, това че не знаете кой е склонен към нови запознанства и кой ги отбягва. Понякога може да досаждате на някого без да го осъзнавате, а дори и да си навлечете гнева му. Обикновено хората, които са скрили всичките си снимки и цялата информация за себе си не желаят запознанство. По-добре не досаждайте и ги оставете да си живеят живота.

На думи всичко звучи лесно, но решим ли да търсим любовта в социалните мрежи, обикновено не знаем как точно да подходим. Има два основни подхода за запознанство, които важат както в запознанствата на живо, така и във фейсбук – директен и индиректен. Директният е ясен – започваме директно със свалките и не крием намеренията и желанията си. При индиректният подход има много възможности. Едни пращат покана за приятелство, а после се правят, че са се припознали, други уж пишат по друг повод, но от дума на дума се сближават. И двата подхода са успешни, но при различни хора. За съжаление няма как да прецените кой е по-подходящ за даден човек преди да пробвате.

Както при запознанствата на живо и тук е нужно да се подготвим. Сложете интересни и хубави снимки, направете ги видими за всички, попълнете повече информация за себе си. Така хората отсреща ще разберат повече за вас и шанса да ви отговорят е много по-голям.

Не се ограничавайте само с фейсбук запознанства. Общувайте с хора на живо. Не бъдете асоциални! Така както се запознавате с хората в социалните мрежи, можете да се запознаете и на живо. На колкото повече врати чукате, толкова по-голям е шансът някой да ви отвори. Успех!


Сайта използва бисквитки. Виж подробности